(DOC) Preşedintele CSM, Victor Micu, ar putea fi numit judecător la Curtea Supremă de Justiţie pe un termen de 15 ani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, ar putea fi numit în funcţia de judecător al Curţii Supreme de Justiţie pe un termen de 15 ani. Cel puţin aceasta prevere un proiect de hotărâre înregistrat la Parlament de către preşedintele Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, democrata Raisa Apolschi, la propunerea Plenului CSM, potrivit căruia magistratul în vârstă de 50 de ani, este propus în funcţia de judecător al CSJ până la atingerea plafonului de vârstă de 65 de ani.

Pentru funcţia dată au candidat trei magistraţi: Victor Micu, Viorica Puica şi Mihail Diaconu, admişi la concurs cu 98, 80 şi respectiv 72 de puncte. „Având în vedere punctajul acumulat în urma aprecierii de către Colegiul de evaluare şi Colegiul pentru selecţia şi cariera judecătorilor, în rezultatul procedurii de votare, cu 9 (nouă) voturi pro şi 1 (un) vot contra, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, va propune Parlamentului Republicii Moldova, numirea judecătorului Victor Micu, în funcţia de judecător la Curtea Supremă de Justiţie până la atingerea plafonului de vârstă”, se arată în proiectul de lege.

Victor Micu şi-a început activitatea în calitate de judecător la 30 aprilie 1998, la Judecătoria sectorului Rîşcani a capitalei. Ulterior, din martie 2002 şi până în martie 2006, prin decretrele preşedintelui de atunci Vladimir Voronin a evoluat în funcţiile de vicepreşedinte şi preşedinte al Judecătoriei sect. Rîşcani, pe un termen de 4 ani. În ianuarie 2014, Victor Micu a fost detaşat în calitate de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, iar din iunie 2014 a fost ales în calitate de preşedinte al CSM.

Victor Micu s-a născut la 25 februarie 1967, în satul Popeştii de Sus, raionul Drochia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...