Agresorii fotojurnalistei Nadejda Roşcovanu riscă până la 5 ani de închisoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Proprietarul magazinului și vânzătoarea care au agresat-o în plină stradă pe fotoreportera unei publicații din Chișinău, Nadejda Roşcovanu, riscă până la 5 ani de închisoare, conform șefei Secţiei Relaţii Publice IGP, Natalia Bucur-Bandas.

După ce fotoreportera Nadejda Roşcovanu a fost bătută în plină stradă de către proprietarul unui magazin din sectorul Ciocana al capitalei şi de o vânzătoare Bucur-Bandas anunță că incidentul este investigat de Inspectoratul de Poliție Ciocana din capitală, care în aceeași zi a inițiat cauza penală pentru huliganism.

Proprietarul magazinului și vânzătoarea au statut de bănuiți, iar dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă amendă de la 15,000 la 27,000 lei sau o pedeapsă de până la 5 ani privațiune de libertate.

„Poliția va prezenta toate probele concludente pentru ca persoanele agresive să fie trase la răspundere penală”, anunță șefa Secţiei Relaţii Publice IGP, Natalia Bucur-Bandas.

Fotoreporterul Nadejda Roşcovanu a fost agresată luni seara pe strada Mihail Sadoveanu. Ea spune că, după ce a ieşit de la muncă, a intrat într-un chioşc să-şi cumpere ceva de mâncare, doar că i s-a dat un corn cu termenul de valabilitate expirat. Atunci când a cerut explicaţii, vânzătoarea a refuzat să-i răspundă, însă după ce a fotografiat produsul alimentar, a fost luată la bătaie.

Proprietarul magazinului neagă că ar fi bătut-o pe Nadejda Roşcovanu. Mai mult, el susţine că nu ar avea în vânzare produse expirate şi că jurnalista ar fi adus acel corn în ghereta lui. Totuşi, afirmaţiile bărbatului sunt contrazise de imaginile surprinse de un trecător.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...