În câți ani vom ajunge să muncim doar 4 ore pe zi? Răspunsul unui multimiliardar

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Multimiliardarul chinez Jack Ma, fondatorul platformei de e-commerce Alibaba, spune că în următorii 30 de ani, oamenii vor lucra doar patru ore pe zi și, poate, numai patru zile pe săptămână.

Omul de afaceri și-a prezentat recent predicțiile legate de piața muncii, în cadrul conferinței „Gateway 2017”, organizată la Detroit de către compania Alibaba.

„Oamenii vor lucra numai patru ore pe zi și, poate, doar patru zile pe săptămână. Bunicul meu a muncit șaisprezece ore pe zi în agricultură și credea că este destul de ocupat. Noi lucrăm opt ore, cinci zile pe săptămână și credem că suntem foarte ocupați”, a declarat pentru Jack Ma pentru CNBC.

Același număr de ore le previziona, în anii 1930, și celebrul economist John Maynard Keynes.

Keynes afirma că în o sută de ani săptămâna de lucru va fi mult mai scurtă, în jur de 15 ore de muncă, pe măsură ce automatizarea se va ocupa tot mai mult de necesitățile materiale ale oamenilor.

Averea netă a multimiliardarului Jack Ma s-a mărit la începutul lunii cu 2,8 miliarde de dolari, după creşterea cu 13% a acţiunilor gigantului de comerţ electronic Alibaba, care a estimat un avans al vânzărilor peste estimările analiştilor, în pofida încetinirii economiei Chinei.

Jack Ma, în vârstă de 52 de ani, este cel mai bogat om din China şi al 14-lea la nivel mondial, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor.

Alibaba şi Tencent Holdings, care domină comerţul online şi media socială, s-au implicat tot mai mult în domenii noi, de la serviciile de cloud computing la streamingul muzical şi video.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...