Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.06.2017

Igor Dodon a avut o discuție cu prim-ministrul Azerbaidjanului, Artur Rasizade

Igor Dodon a avut o discuție cu prim-ministrul Azerbaidjanului, Artur Rasizade

Președintele Republicii Moldova a avut o discuţie, în timpul cinei, cu prim-ministrul Azerbaidjanului, Artur Rasizade în cadrul căreia au vorbit despre acţiunile concrete care urmează a fi întreprinse pentru realizarea înțelegerilor la care s-a ajuns în cadrul întrevederii cu Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev.

Totodată, șeful statului a menţionat că în Republica Moldova sunt înregistrate peste 100 de întreprinderi cu capital azer cu un volum de circa 1,5 mln. dolari SUA.
”Am reiterat interesul pentru promovarea şi susţinerea în continuare a proiectelor investiţionale ale agenţilor economici din cele două ţări. Am subliniat că acest volum al raporturilor comerciale bilaterale nu reflectă în deplină măsură capacităţile de cooperare ale ţărilor noastre în sectorul dat, fapt care demonstrează necesitatea unor acţiuni comune în vederea sporirii schimbului comercial-economic între statele noastre”, a declarat Igor Dodon.

În context, Președintele țării a menționat că în toamna anului curent va organiza vizite la Chişinău pentru mai mulți antreprenori azeri, care vor putea evalua la fața locului posibilităţile de dezvoltare a cooperării economice bilaterale.

De asemenea, șeful statului a reiterat interesul pentru activizarea cooperării cu partea azeră în sfera energetică.

”Am exprimat interes pentru participarea unor potenţiali parteneri azeri la activităţile zonelor economice libere şi ale parcurilor industriale din Republica Moldova. De asemenea, am exprimat interesul pentru participarea producătorilor azeri la expoziţiile specializate, organizate cu regularitate în Moldova”, a spus Președintele Republicii Moldova.
În alt context, oficialii au discutat despre recunoaşterea reciprocă a diplomelor de studii menționînd că un asemenea acord este semnat între țările noastre, însă acesta nu funcționează. În acest sens, au abordat necesitatea punerii în practică acestui document.

Totodată, părțile au abordat subiecte legate de implementarea unor programe comune în domeniul social, cultural precum şi în alte domenii, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus