Avocata lui Lucinschi a precizat că este vorba despre doi învinuiţi care ar fi făcut, de fapt, mărturii inofensive cu privire la acest dosar. Apărătoarea a făcut referire la secretul anchetei şi nu a făcut publică identitatea acestora.

La rândul său, fostul deputat susţine că este învinuit de fapte pe care nu le-ar fi comis. 

„Pentru a clarifica şi pentru a prezenta probe, eu am predat anumite documente necesare procuraturii. Tranzacţiile au fost încheiate cu companii, nu căpuşe, dar companii care au activat cel puţin zece ani. A fost cu scopul de a rambursa datorii mai vechi În dosarul meu nu există niciun credit neperformant. Mai mult decât atât, eu nu ştiu de ce apare Banca de Economii, eu personal nu am avut nicio legătură cu această bancă”, afirmă Chiril Lucinschi.

Fostul deputat a mai declarat că nu înţelege de ce a fost reţinut abia după ce şi-a depus mandatul, dacă dosarul a fost iniţiat încă în septembrie 2016, iar între timp nu a fost audiat, deşi era gata să conlucreze cu ancheta. Decizia cu privire la demersul procurorului va fi pronunţată pe 24 iunie.

Chiril Lucinschi a fost reţinut de CNA pe 25 mai în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank şi este cercetat în arest la domiciliu.