Actualitate

McCain a făcut din nou apel la Trump să înarmeze Ucraina

Declarația politicianului american a fost postata pe site-ul său.

Senatorul a salutat decizia Trezoreriei SUA de a înaspri sancțiunile împotriva Rusiei.

„Statele Unite trebuie să continue să crească presiunea asupra Rusiei, până o va forța să-și retragă forțele din Ucraina, inclusiv de pe teritoriul Crimeei“, – a spus el.

„Făcând acest pas important, președintele Trump trebuie ca, în cele din urmă, să adopte măsuri care să schimbe politicile slabe ale predecesorului său și să acorde Ucrainei ajutor letal defensiv, de care ea are nevoie și pe care îl merită pentru apararea suveranitatii și integritatii teritoriale în fața agresiunii ruse“, – a scris McCain.

„Președintele Trump are posibilitatea sa întoarca pagina capitolului rușinos din istoria Statelor Unite. Oferind ajutor letal defensiv Ucrainei, deja aprobat de Congres, el poate începe un nou capitol pentru a restabili devotamentul Americii față de aliații și partenerii noștri în calea căutarii libertății“ – a spus el.

În luna februarie, senatorul McCain a mai trimis o scrisoare presedintelui american Donald Trump, îndemnându-l să ofere ajutor armat Ucrainei, de care ea are nevoie pentru a se apăra de Rusia. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *