(video) Flashmob în centrul Chișinăului: Elevii școlilor profesionale și colegiilor au creat pe asfalt „o mână a profesiilor”

flash

Zeci de tineri au participat la un flashmob în centrul orașului, desfășurat în cadrul campaniei „Meserie pe plac, viitor asigurat”. Tinerii au dansat în perimetrul unei „mâini a profesiilor”, desenată cu cretă albă pe asfalt. Campania este organizată de Ministerul Educației, cu susținerea financiară a Uniunii Europene.

Aceasta se desfășoară în perioada iunie-august 2017 și are scopul să informeze publicul general, să îmbunătățească imaginea ÎPT în rândul părinților și elevilor, prin promovarea spoturilor video și audio, istoriilor de succes, organizarea evenimentelor și dezbaterilor publice despre avantajele ÎPT, precum și mobilizarea tinerilor în rețelele sociale.

Învățământul profesional tehnic numără în prezent 11 centre de excelență, 32 colegii și 43 școli profesionale, în care își fac studiile peste 48,000 de elevi. Doritorii de a-și continua studiile în ÎPT pot alege din peste 100 de profesii și 80 de specialități, inclusiv meserii conexe și cele studiate direct la întreprindere prin sistem dual, pentru a fi mai bine pregătiți pentru cerințele în schimbare ale pieței muncii.

Începând cu anul 2014, Ministerul Educației modernizează acest domeniu de învățământ cu susținerea financiară a Uniunii Europene, care acordă în acest sens un suport bugetar în valoare de 25 mln de euro.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente