Studenții de la Universitatea „Alecu Russo” din Bălți vor putea învăța și limba maghiară

usarb_balti-2
Foto: baltimd.wordpress.com

Din acest an studenții de la Universitatea „Alecu Russo” din Bălți vor putea învăța și limba maghiară. Conferențiarul Catedrei de franceză a Institutului de Studii Romanice de la Universitatea ELTE din Budapesta, Tivadar Palágyi, a fost desemnat de autoritățile ungare pentru funcția de lector de limbă maghiară la USARB pentru anul academic 2017-2018.

Studierea limbii maghiare pentru studenții bălțeni va fi opțională. Opțional, studenții de la USARB au posibilitate să studieze mai multe limbi, inclusiv polona, ebraica și chineza.

În cadrul unei întrevederi pe care a avut-o, la 21 iunie, rectorul USARB, prof. univ., dr. hab. Ion Gagim, conf. Tivadar Palágyi a menționat că din toamnă se va include plenar în procesul didactic, declarând că intenționează să fie în mediul universitar bălțean și un promotor al culturii ungare.

Administrația USARB și profesorul maghiar au discutat și despre posibilitatea organizării mobilității masteranzilor de la USARB la Budapesta, în baza Programului „Erasmus”.

Tivadar Palágyi are grad științific de Dr. în literatura franceză și dr. Dr. în studii bizantine și otomane. Activează în sistemul universitar maghiar de 27 de ani, în mare parte la Universitatea ELTE din Budapesta, dar a susținut, în diferiți ani, cursuri la Universitatea „Babeș-Bolyai” (România), la Universitatea Catolică „Pazmany Peter” (Ungaria) și la Dokuz Eylul Universitesi (Turicia). Tivadar Palágyi cunoaște limbile română, rusă, franceză, italiană, germană și engleza. A studiat limba latină, greaca veche, slovaca, poloneza, sârba și spaniola.

Doritorii de a studia limba maghiară se pot adresa în Departamentul relații internaționale al USARB: [email protected], +(231) 52 343.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente