Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Despre ce a discutat Maia…

Despre ce a discutat Maia Sandu cu liderii Partidului Popular European?

Maia Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a participat astăzi, 22 iunie, la summit-ul liderilor Partidului Popular European (PPE), la Bruxelles.

„Ca de fiecare dată, am avut o întâlnire foarte bună cu domnul Joseph Daul, președintele Partidului Popular European. Dl președinte s-a arătat îngrijorat de situația din R. Moldova și de declarațiile autorităților de la Chișinău după publicarea avizului Comisiei de la Veneția.

Împărtășim același punct de vedere: R. Moldova are nevoie de asistența financiară a UE cu condiția ca autoritățile să respecte normele democratice și să demonstreze prin acțiuni concrete angajamentul pentru valorile europene”, susține Maia Sandu.

La summit-ul PPE au participat mai mulți lideri importanți, cum ar fi: Angela Merkel (Germania), Mariano Rajoy (Spania), Klaus Iohannis (România), Boyko Borissov (Bulgaria), Viktor Orban (Ungaria), Andrej Plenkovic (Croația), Leo Varadkar (Irlanda), precum și liderii țărilor care nu fac parte din Uniunea Europeană: Serzh Sargsyan (Armenia), Mladen Ivanic (Bosnia și Herțegovina), Isa Mustafa (Kosovo) și Petro Poroșenko (Ucraina).

PPE este cel mai influent partid european. Este cel mai mare partid din Parlamentul European din 1999, din Consiliul European din 2002 și este de departe cel mai mare partid în cadrul prezentei Comisii Europene. Președintele Consiliului European și președintele Comisiei Europene aparțin PPE. De asemenea, mulți dintre părinții fondatori ai Uniunii Europene au fost membri ai partidelor care au format mai târziu PPE. În afara UE, partidul deține majoritatea în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.