12:21:59 29.03.2024
Stiri

FOTO // Percheziţii de AMPLOARE la mai multe adrese din R. Moldova. Este vorba de un dosar de CONTRABANDĂ cu tutun

Anticorupție 22.06.2017 14:00 Vizualizări4375 Autor: Ziarul National
FOTO // Percheziţii de AMPLOARE la mai multe adrese din R. Moldova. Este vorba de un dosar de CONTRABANDĂ cu tutun


Trei membri ai unei grupării infracţionale, inclusiv liderul acesteia, au fost reținuți într-un dosar de contrabandă cu tutun în proporţii deosebit de mari. Actualmente, procurorii desfăşoară acțiuni de identificare și atragere la răspundere a celorlalte persoane vizate în anchetă.

Potrivit procurorilor, operațiunea a avut la bază informații operative deținute de către serviciile specializate ale Vămii, care, în seara zilei de 13 iunie curent, au reținut în regiunea localităţii Budești un autocamion de model „Kamaz”, în remorca căruia a fost depistat un lot de 220 de cutii ce conţineau 5 940 kg de tutun fermentat. Şoferul nu avea acte de provenienţă, dar intenţiona să treacă frontiera de stat. Camionul era însoţit de un alt autoturism, şoferul căruia avea rolul de antemergător, tactică utilizată de contrabandiști pentru inspectarea traseului prestabilit și informarea șoferului autovehicului cu marfă despre posibilitatea continuării deplasării.

Oamenii legii au descoperit ulterior pe teritoriul unuia dintre depozitele din Chişinău un alt autovehicul încărcat cu produse de tutungerie similare- alte 4 060 kg. Acest lot era pregătit pentru a fi scos ilegal din R. Moldova. Într-un alt depozit procurorii au mai depistat alte 2 500 kg de tutun, fără documente însoțitoare. Potrivit estimărilor, valoarea loturilor reținute se cifrează la 2,5 milioane de lei.

Descinderi au loc la mai multe adrese din țară, inclusiv sedii ale companiilor administrate de către suspecți, unde au fost depistate o serie de documente și dispozitive electronice care atestă implicarea acestora în infracțiunea de contrabandă, fiind ridicate înscrisuri de ciornă și blocuri de sistem care urmează a fi supuse expertizei informaționale.

De asemenea, în cadrul inventarierilor inițiate de către subdiviziunea de control ulterior a Serviciului Vamal la cele șapte unități de depozitare și producere deținute de către liderul grupării, au fost depistate 300 de tone de tutun, în valoare totală de 60 de milioane de lei, proveniența căruia urmează a fi stabilită, precum și 520 241 de pachete de țigarete, estimate la peste 3 milioane de lei.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 3 la 10 ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md