15:39:29 19.04.2024
Stiri

După ce a fost dat afară din Guvern, Grindeanu ARUNCĂ BOMBA! MOTIVUL INCREDIBIL pentru care nu şi-a dat demisia până acum

Știri 22.06.2017 13:40 Vizualizări3176 Autor: Ziarul National
După ce a fost dat afară din Guvern, Grindeanu ARUNCĂ BOMBA! MOTIVUL INCREDIBIL pentru care nu şi-a dat demisia până acum


„După ordonanţă, deşi mai sunt câteva etape importante de detaliat până atunci, am venit şi am spus multor colegi din partid că eu vreau să renunţ, că nu cred că mai e normal să rămân. Şi cu rugăminţi ale aceluiaşi CEx, în unanimitate (...) am înţeles că e de datoria mea să rămân", a spus Sorin Grindeanu în prima sa declaraţie de presă după votul prin care Parlamentul a hotărât plecarea sa de la Palatul Victoria, dând de înţeles că există mai multe lucruri care nu au fost spuse şi care ar merita făcute publice. În legătură cu statutul său în partid, Grindeanu a subliniat că el rămâne membru, cu toate că, oficial, a fost exclus, pentru ca ulterior să precizeze că nu ştie exact unde se situează, din moment ce decizia nu a fost trimisă la Timiş. „Sfatul meu pentru viitorul premier: să nu creadă în prietenia cu Liviu Dragnea", a fost concluzia lui Grindeanu, transmite gandul.info.

„Sper ca votul de azi din Parlament să nu fie o mare greşeală, iar PSD să numeacă viitorul premier. Important este să ieşim din acest blocaj şi să transmitem investitorilor şi cancelariilor din lumea întreagă faptul că România rămâne un mediu stabil şi predibctibil. PSD nu înseamnă Liviu Dragnea, nici Sorin Grindeanu. Acest partid trebuie să rămână unit. Voi rămâne în PSD, care nu trebuia să treacă printr-o asemenea încercare, să-şi dea jos propriul guvern, pentru că aşa vrea un singur om. Sper ca în şase luni să nu ajungem într-o situaţie similară. (...) Eu am făcut ceea ce am crezut şi cred în continuare că e cel mai bine. A ales calea cea mai grea: să nu accept funcţii, compromisuri, să nu accept înţelegeri oculte, să nu mă rog de nimeni. O să-mi fac datoria până la capăt. Am această datorie faţă de ţara noastră", a transmis Sorin Grindeanu în prima declaraţie de presă de la demiterea sa.

Acesta a subliniat din nou că speră ca PSD să rămână în postura de a păstra guvernarea şi de a numi viitorul premier, dar şi că el rămâne în PSD, formaţiune în care activează de 21 de ani, pentru că nu-şi schimbă partidul „aşa cum au făcut unii".

În discuţie a fost adus din nou momentul OUG 13, iar Sorin Grindeanu a lăsat să se înţeleagă că sunt şi alte lucruri care ar trebui spuse şi care încă nu s-au aflat, dar că astăzi nu intră în detalii, precizând că, după controversata ordonanţă, a vrut să-şi dea demisia, dar colegii de la partid l-au rugat să rămână, singurul motiv pentru care a rămas prim ministru fiind acela că a crezut că are în Liviu Dragnea nu prieten.

„Am mai răspuns spunând că în mod sigur aş fi dat ordonanţa 14. Până să se ajungă acolo, probabil că puteau fi făcute alte lucruri. După cum am spus, am crezut că am de partea mea un prieten care mă va ajuta. Eu am venit de la Timişoara, din postura de preşedinte de Consiliu Judeţean, nu am ridicat două degete să spun că vreau să fiu prim ministru, am fost chemat. Primul meu răspuns a fost 'Nu', pentru că aveam foarte multe de făcut la judeţ. Am cedat acestor rugăminţi ale colegilor mei, din dorinţa de a nu se pierde acele milioane de voturi pe care PSD le-a primit în alegeri.

De asemenea, am înţeles că, după ordonanţă, deşi mai sunt câteva etape importante de detaliat până atunci, am venit şi am spus multor colegi din partid că eu vreau să renunţ, că nu cred că mai e normal să rămân. Şi cu rugăminţi ale aceluiaşi CEx, în unanimitate, a fost atunci şi o conferinţă de presă, am înţeles că e de datoria mea să rămân", a explicat Grindeanu situaţia.

Despre organizarea CEx atât de rapid, chiar în acest sfârşit de săptămână, premierul e de părere că decizia e una bună, măcar pentru ca cei cărora li s-au promis funcţii de miniştri şi prim miniştri să vadă adevărul, dar şi pentru ca totul să fie votat la vedere, inclusiv noile propuneri pentru formarea viitorului Cabinet.

„Eu îmi doresc să fie de la PSD viitorul guvern, dar asta rămâne de văzut. În al doilea rând, mi-aş dori de la relaţia Liviu Dragnea şi, eu ştiu vreo cinci care sunt 'to be elected', mi-aş dori să nu existe agende ascunse şi scopuri ascunse. Pentru că eu am avut această senzaţie în ultima luna, de fapt mi s-a şi spus: "Tu chiar nu ştiai că e un guvern de sacrificiu?". Nu. Eu chiar mi-am făcut treaba, miniştrii şi-au făcut treaba, dovadă rezultatele economice. Până când domnul Dragnea nu va înţelege că primul ministru este al României, dat, sigur, de o majoritate, dar este premierul României. (...) Sfatul meu pentru viitorul premier? Să nu creadă în prietenia cu Liviu Dragnea", a mai spus Grindeanu.

Referitor la discuţia pe care a avut-o cu Liviu Dragnea înaintea votului pentru moţiune, premierul nu a dorit să adauge foarte multe, arătând că fiecare şi-a păstrat punctul de vedere, că nu a vrut să dea înapoi şi nici să facă niciun fel de înţelegere cu şeful PSD.

După aflarea rezultatului votului, Grindeanu l-a anunţat prin SMS şi pe preşedintele Klaus Iohannis de decizia luată în Parlament, după care a urmat şi o scurtă conversaţie telefonică despre care prim ministrul nu a vrut să ofere detalii suplimentare.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu a trecut de parlament cu 241 de voturi „pentru”, premierul fiind demis. Luni, partidele parlamentare vor fi convocate la Cotroceni, pentru consultări cu preşedintele Klaus Iohannis, acesta fiind plecat din ţară într-o vizită de lucru în Germania.


Stiri relevante
Top stiri

Actualitate
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md