20:50:44 28.03.2024
Stiri

Băsescu, despre sesizarea UDMR la Consiliul pentru Combaterea Discriminării: Să încep să PLÂNG?

Știri 22.06.2017 12:30 Vizualizări1744 Autor: Ziarul National


Băsescu, despre sesizarea UDMR la Consiliul pentru Combaterea Discriminării: Să încep să PLÂNG? Sursa: ziare.com

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat miercuri, despre sesizarea depusă de UDMR la Consiliul pentru Combaterea Discriminării împotriva sa, că postarea de pe Facebook, care a reprezentat şi motivul sesizării, este „foarte în acord cu istoria”.

„Şi eu trebuie să încep să plâng sau ce să fac?”, a spus Traian Băsescu, în momentul în care a fost solicitat să comenteze faptul că UDMR a sesizat CNCD în privinţa declaraţiilor sale.

Fostul preşedinte a spus că afirmaţiile din postarea sa sunt în acord cu istoria şi că se bucură că după ce a făcut acele precizări, parlamentul a fost „în alertă”.

„Postarea mea de ieri este una care e foarte în acord cu istoria şi mă bucur că la o oră de la postare, tot parlamentul era în alertă”, a spus Băsescu.

UDMR anunţă că a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Consiliul Naţional al Audiovizualului cu privire la declaraţia făcută de Traian Băsescu şi manifestările discriminatorii din mass-media.

Schimbul de replici a început după ce, sâmbătă, preşedintele PMP, Traian Băsescu, le-a transmis liderilor UDMR că ar fi potrivit să nu intervină în lupta internă din PSD.

În replică, preşedintele UDMR Kelemen Hunor a precizat că liderul PMP este un „om iresponsabil”, că a „cerşit” de două ori voturile maghiarilor şi ale secuilor şi că a „distrus” timp de 10 ani România.

Traian Băsescu a revenit cu declaraţii şi a spus, în replică, că i-a „bătut de i-a snopit, în ungurime, pe Adrian Năstase şi pe Mircea Geoană”, însă nu cu ajutorul UDMR, despre care a afirmat că încearcă cu tenacitate să maghiarizeze Ardealul.

Traian Băsescu a susţinut că nu a „cerşit” voturile ungurilor, reamintind că în 2004 UDMR l-a susţinut pe Adrian Năstase, iar în 2008 pe Mircea Geoană.

Sursa: ziare.com


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md