Încă 15 școli de circumscripție vor fi renovate. Banca Mondială alocă 12 milioane de dolari pentru proiect

dsc_0994_0
Foto: Ministerul Educației

15 școli de circumscripție, în care învață cel puțin 600 de elevi, vor fi renovate pe banii Băncii Mondiale. Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a aprobat proiectul de ratificare a noului amendament la Acordul de finanţare dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare privind realizarea Proiectului reformei învățământului.

Potrivit autorilor, pentru lucrările de renovare vor fi alocate 12 mln de dolari SUA, care urmează a fi gestionați de Fondul de Investiții Sociale din Moldova (FISM), conform procedurilor Băncii Mondiale. Instituțiile au fost selectate în baza a 14 criterii, inclusiv vor fi create condiții pentru copiii cu cerințe speciale.

Acordul de finanţare dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare privind realizarea Proiectului reformei învățământului este un împrumut investițional, finanțat de Banca Mondială și implementat în perioada anilor 2013 – 2018 în cadrul a trei componente: îmbunătățirea calității educației, optimizarea sectorului educațional și consolidarea capacităților Ministerului Educației în monitorizarea reformei.

Proiectul urmează să fie votat și în plenul Parlamentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente