16:35:13 24.04.2024
Stiri

Președintele Iohannis CHEAMĂ partidele la Cotroceni

Știri 22.06.2017 09:00 Vizualizări2340 Autor: Ziarul National


Președintele Iohannis CHEAMĂ partidele la Cotroceni Sursa: ziare.com

Preşedintele Klaus Iohannis va invita, luni, la Palatul Cotroceni, reprezentanţii partidelor parlamentare pentru consultări în vederea formării unui nou guvern, după ce moţiunea de cenzură împotriva guvernului Grindeanu a fost votată de Parlament.

„Preşedintele a fost informat şi a luat act de rezultatul votului din Parlament. Preşedintele va convoca consultări cu partidele parlamentare pentru ziua de luni, în vederea formării unui nou guvern", a anunţat, miercuri după amiază, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi.

Aceasta a precizat că preşedintele „este un garant al respectării Constituţiei şi va urma pas cu pas tot ceea ce presupune calendarul legal al unei astfel de proceduri”.

De asemenea, Dobrovolshi a punctat faptul că mai multe detalii cu privire la programul consultărilor vor fi date publicităţii în curând.

Întrebată despre criteriile de integritate pe care ar trebui să le respecte viitorul premier, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale a refuzat să se pronunţe, reamintind însă că preşedintele Klaus Iohannis a „precizat de foarte multe ori” care sunt criteriile de integritate pe care trebuie să le respecte un premier al României.

Preşedintele Klaus Iohannis participă joi şi vineri, la Bruxelles, la reuniunea de vară a Consiliului european, după vizita efectuată în Germania.

Guvernul Grindeanu a fost demis, miercuri, cu 241 de voturi exprimate de senatorii şi deputaţii din coaliţia majoritară, PSD-ALDE, dar şi de câţiva deputaţi reprezentanţi ai minorităţilor naţionale.

PNL, USR şi PMP nu au participat la vot.

Lideri ai PSD au declarat că vor avea în vedere mai multe nume posibile de premieri, pentru a fi siguri că nu se vor izbi de un refuz din partea preşedintelui Iohannis.

PNL a anunţat că va decide strategia pentru perioada imediat următoare în cadrul forurilor statutare, până luni.

Sursa: ziare.com


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md