Evenimentul va avea loc la ora 12:00, la Banca Naţională a Moldovei, de pe str. Grigore Vieru 1.

Aflaţi mai multe detalii pe pagina de facebook a flashmobului.

Amintim că Platforma Demnitate şi Adevăr a venit ieri şi cu o declaraţie prin care îi cere Băncii Naţionale a Moldovei, în calitate de comanditar al investigaţiei Kroll, să dea publicităţii cel de-al doilea raport. Formaţiunea condamnă categoric intenţia guvernării de a nu publica studiul şi de a ascunde astfel beneficiarii finali ai sustragerii miliardelor din sectorul bancar. 

Asta după ce, acum câteva zile, guvernatorul BNM a declarat că cel de-al doilea raport Kroll nu va fi dat publicităţii şi că acest lucru ar fi fost solicitat şi de către experţii Kroll. De partea cealaltă, Platforma Demnitate şi Adevăr spune că şi partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova au cerut în repetate rânduri publicarea acestei investigaţii internaţionale.

Primul raport al companiei Kroll privind devalizarea sistemului bancar din Moldova a fost publicat de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, pe 4 mai 2015. S-a întâmplat după protestul de amploare din 3 mai, în centrul capitalei, când zeci de mii de oameni au cerut ca rezultatele investigaţiei să fie făcute publice.