17:17:58 29.03.2024
Stiri

EMOȚIONANT // Campania „Adoptă un bătrân”: Cetățenii aflați la muncă peste hotare cumpără pâine pentru bătrânii din R. Moldova

Moldovenii în lume 22.06.2017 08:30 Vizualizări7578 Autor: Ziarul National


EMOȚIONANT // Campania „Adoptă un bătrân”: Cetățenii aflați la muncă peste hotare cumpără pâine pentru bătrânii din R. Moldova Tatiana Jizdan

Zeci de bătrâni săraci din R. Moldova au avut asigurată pâinea pe masă în ultima lună, datorită gesturilor făcute de mai mulți conaționali aflați la muncă peste hotare.

Un grup de moldoveni din străinătate au inițiat campania „Adoptă un bătrân”, iar în ajutor le-au sărit voluntari de-acasă, dar și autorități locale.

„Un bătrân singur cheltuiește lunar pentru pâine șase euro, cam de râs pentru cei aflați în străinătate, unde un pachet de țigări pornește de la acest preț.
În colaborare cu Centrul Multifuncțional „Helmut Wolf” şi doamna Valentina Geamănă, m-am oferit să achit lunar pâinea pentru cinci bătrâni singuratici din satul Ciuciuleni, raionul Hâncești. Vă provoc să vă implicați fiecare și să ADOPTAȚI câte un bătrân! Putem începe cu raionul Hâncești și continua cu toate satele de baștină. Pentru că ne pasă, pentru că ei merită! Cine se implică?”, așa a lansat campania pe o rețea de socializare Tatiana Jizdan.

Apoi, moldoveni din Germania, Marea Britanie, Italia, Irlanda, România, Dubai si America au răspuns acestei inițiative, iar campania a fost extinsă în mai multe sate din R. Moldova.

„Bilanțul proiectului „Adoptă un bătrân”, după o lună de activitate, ar arăta așa: 40 de bătrâni adoptați, 12 pe lista de așteptare și desfășurare în două raioane”, face bilanțul Tatiana Jizdan.

Până acum, pâinea pentru bătrâni a fost asigurată în satele Ciuciuleni din Hâncești și Hârtopul Mare din Criuleni. Și autoritățile din satele Mardareuca și Boșcana au acceptat proiectul, iar acum sunt în așteptarea celor care vor să întindă o mână de ajutor pentru vârstnicii de aici.

Conaționalii din străinătate care au acceptat să dea bani pentru a-i asigura cu pâine pe bătrânii din R. Moldova spun că, deși sunt departe, le pasă de cei rămași și sunt bucuroși să le poată face viața măcar un pic mai ușoară celor necăjiți de acasă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md