Au obligat şapte tinere să facă videochat într-un apartament din capitală. Două persoane, reţinute// VIDEO

Un bărbat și o femeie au fost arestați pentru 30 de zile, fiind suspectați de proxenetism. Aceştia au constituit un grup infracțional, care de aproximativ un an “gestiona” o afacere de exploatare a modelelor videochat. Pentru fiecare fată, capul grupării obținea un venit lunar de aproximativ 1500-2000 dolari.

Activitatea infracțională se desfășura într-un  apartament din capitală amenajat sub forma unui studio de videochat.

Urmare a descinderilor efectuate de oamenii legii, a fost reținut capul  afacerii infracționale, un bărbat de 31 de ani din Anenii Noi, iar în apartament, unde își desfășurau activitatea ilegală, a fost reținut complicele acestuia, o tânără de 26 de ani, din capitală. Tot aici, polițiștii au depistat șapte tinere cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani, din diferite localități ale țării, care desfășurau conferințe video și show-uri sexuale în regim on-line.

Pentru  serviciile amoroase, clienții virtuali transferau banii în contul deschis pe numele suspectului, ulterior, mijloacele financiare erau ridicate  din bancomate și bănci din Republica Moldova.

În urma perchezițiilor, în apartament, polițiștii au  ridicat tehnică computerizată utilizată, carduri de extragere a banilor și alte probe care demonstrează  vinovăția acestora.

Pe acest fapt a fost pornită o cauză penală, dacă vor fi găsiți vinovați suspecții riscă până la 7 ani privațiune de libertate.

În prezent, polițiștii întreprind măsuri operative de investigații întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

[youtube id=”lw5lFU7tp1g” start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.