Prima ofertă concretă pentru Cristiano Ronaldo: Va deveni cel mai scump transfer din istorie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După apariţia informaţiilor conform cărora Ronaldo este decis să părăsească Spania din cauza problemelor cu fiscul iberic, au început să apară, aşa cum era de aşteptat, numeroase speculaţii legate de posibila destinaţie a starului lusitan. Prima echipă care va face o ofertă oficială este PSG.

Vicecampioana Franței va face o ofertă de 150 milioane euro campioanei Spaniei, Real Madrid, pentru a o convinge să renunţe la marea sa vedetă, portughezul Cristiano Ronaldo, informează cotidianul L’Equipe, citat de Digisport.

Cel mai vehiculat nume este cel al lui Manchester United, fostul club al portughezului, de care Ronaldo este legat sufleteşte în continuare, după cum a repetat în mai multe rânduri. Gruparea de pe Old Trafford pare mai interesată, însă, de transferul colegului acestuia de la Real Madrid, spaniolul Alvaro Morata, antrenorul Jose Mourinho dorind să mizeze pe jucători tineri, pentru a forma o echipă competitivă.

În aceste condiţii, rămân puţine cluburi în Europa care să-şi permită să plătească o sumă uriaşă pentru un jucător de talia lui Ronaldo, iar Paris Saint-Germain, cu o puternică susţinere financiară venită din emiratul Qatar, este unul dintre acestea.

Cine poate face acest efort financiar

Alte echipe care ar mai fi capabile de un astfel efort financiar sunt Chelsea Londra şi Manchester City, însă Cristiano Ronaldo doreşte să revină în Anglia doar la Manchester United, grupare care a plătit în urmă cu un an suma record de 89 milioane lire sterline (105 milioane euro) pentru a-l aduce pe mijlocaşul francez Paul Pogba de la Juventus Torino.

Până când se va decide unde îşi va continua cariera, Cristiano Ronaldo are o problemă mult mai mare de rezolvat, cea cu fiscul spaniol, care îl acuză de o evaziune de 14,7 milioane euro, care l-ar putea duce pe portughez în spatele gratiilor, dacă nu va ajunge la un acord cu justiţia.

În vârstă de 32 ani, Cristiano Ronaldoa cucerit trei trofee ale Ligii Campionilor şi două titluri de campion al Spaniei cu Real Madrid, la care echipă la care evoluează din 2009 şi pentru care a disputat până în prezent 394 de meciuri în toate competiţiile, marcând 406 goluri. El se află în prezent în Rusia, la Cupa Confederaţiilor 2017, competiţie la care participă cu naţionala ţării sale, alături de care a cucerit titlul de campion european în 2016.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...