Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Șeful Procuraturii Anticorupție despre locul…

Șeful Procuraturii Anticorupție despre locul în care ar trebui să se afle Ilan Șor în timp ce judecătorii deliberează în dosarul său

Judecătorii au intrat în deliberare în dosarul lui Ilan Șor. La scurt timp, acesta a părăsit grăbit sediul instanței. Sentința pe numele său ar putea fi pronunțată în jurul orei 17.00. Procurorii cer 19 ani de închisoare pentru primarul or. Orhei. 

Solicitat de ZdG, Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție a declarat că, „teoretic, o persoană care se aflăm în arest la domiciliu, în timpul deliberării trebuie să fie pe holul Judecătoriei, sau, ipotetic vorbind, trebuie să se întoarcă înapoi la domiciliu și să aștepte. El are voie să iasă, acest aspect nefiind reglementat. Nu are voie să se vadă cu cineva sau să se eschiveze”, zice șeful Procuraturii Anticorupție. „E un alt aspect dacă el este monitorizat sau nu. Dar, legal, el nu poate fi însoțit, pentru că așa el este privat de libertate”. Întrebat dacă Șor ar putea fugi înainte de pronunțarea sentinței, Morari a precizat că „noi toate aspectele le-am luat în considerare”.

Contactat de ZdG, avocatul lui Ilan Șor, Iulian Balan a spus că „deliberarea presupune că noi urmează să nu ne aflăm în biroul judecătorului. Nu pot să vă spun unde se află acum și dacă este însoțit de cineva, însă sigur va reveni la deliberare”.

Astăzi, la Judecătoria Chișinău are loc ultima ședință de judecată din dosarul penal deschis pe numele lui Ilan Șor, fostul președintel al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii și actualul primar al or. Orhei. Magistrații, după ce vor asculta ultimul discurs al apărării și ultimul cuvânt al inculpatului, ar putea intra în deliberare pentru a pronunța sentința. Procurorul Andrei Băeșu cere 19 ani de închisoare pentru primarul or. Orhei în timp ce apărarea solicită achitare, făcând referire la faptul că doar după depozițiile lui Ilan Șor, au fost condamnți Vlad Filat și Veaceslav Platon.