Johannes Hahn: Sunt necesare reforme concrete, tangibile și deja sunt anumite rezultate

Guvernul Filip a înregistrat multe progrese pe parcursul mandatului său, a declarat miercuri la Bruxelles Comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn într-o conferință comună de presă cu premierul Pavel Filip.

„S-au făcut mute progrese în ultimul un an și jumătate și sper să poată continua aceeași cale să se concentreze pe combaterea corupției, susținerea statului de drept și dezvoltare economică”, a declarat Hahn.

„Sunt necesare reforme concrete, tangibile și deja sunt anumite rezultate, Moldova și UE se vor apropia una de alta”, a adăugat Comisarul european.

Totodată, el a menționat că a înțeles din discuțiile cu Pavel Filip că UE este din ce în ce mai acceptată de cetățenii moldoveni ca rezultat al politicii guvernului. „Sper ca tendința să continue”.

De asemenea, el și-a exprimat speranța că va fi găsită o soluție pe baza avizului Comisiei de la Veneția, în privința modificării sistemului electoral.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.