650 de tineri din Republica Moldova se vor odihni gratuit în tabere din România

650 de elevi din Republica Moldova se vor odihni gratuit în tabere din România, în cadrul programului ARC 2017, destinat etnicilor români din afara granițelor României. 450 de tineri se vor odihni la centrul de agrement din Sulina, județul Tulcea, iar alții 200 în tabăra Oglinzi din județul Neamț.

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a precizat astăzi la o conferinţă de presă că dintre 650 de locuri, 150 sunt rezervate pentru elevii olimpici, iar restul au fost repartizate prin intermediul misiunilor diplomatice românești de pe teritoriul Republicii Moldova.

Cheltuielile vor fi suportate de organizatorii din România, participanții urmând să achite doar drumul până la locul întrunirii din Republica Moldova.

Pentru a beneficia de programul ARC, participanţii urmează să întrunească următoarele criterii: au vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani şi participă pentru prima oară la programul ARC, au cunoștințe de bază în limba română, sunt câștigători ale olimpiadelor sau concursurilor naționale și internaționale; au rezultate deosebite în sport, muzică sau arte plastice.

Partiicipanţii urmează să poată constitui grupuri de cel puțin zece persoane, care să fie însoțite de o persoană adultă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.