BAC 2017: A fost identificată persoana care a publicat probele de examen

bac

La 9 iunie curent, Ministerul Educației a sesizat Centrul pentru combaterea crimelor informatice (CCCI) al Inspectoratului Național de Investigații privind publicarea, pe rețelele de socializare, a subiectelor de la proba de examen la limba străină din cadrul BAC 2017.

Ca urmare a investigațiilor făcute, a fost identificat administratorul grupei rețelei de socializare, ok.ru,  un tânăr de 22 de ani, originar din raionul Căușeni, care și-a recunoscut integral vina.

Tânărul s-a ales cu un proces verbal cu privire la contravenție, expediat instanței de judecată pentru adoptarea unei decizii legale. Acesta riscă amendă de până la 4500 lei.

De asemenea, a fost expediată o solicitare către administratorii rețelei de socializare ok.ru, pentru a fi blocate profilurile.

Inspectoratului Național de Investigații menționează că lucrările care au apărut pe Internet s-au dovedit a fi falsuri. Nu există indicii care ar demonstra fraudarea examenelor sau divulgarea/publicarea de informații cu privire la item-urile sau subiectele rezolvate pentru probele de examen.

Taguri: #BAC 2017
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente