Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PLDM a depus o sesizare…

PLDM a depus o sesizare la Curtea Constituțională în legătură cu Guvernul Filip. Ce ar urma să verifice CC

Astăzi,  fracțiunea parlamentară PLDM a depus o sesizare la Curtea Constituțională. Prin aceasta s-a solicitat Curții controlul constituționalității Hotărârii Parlamentului nr.1 din 20 ianuarie 2016 prin care a fost învestit cu încredere Guvernul Filip și programul său de activitate, „exclusiv în partea ce ține de membrii Executivului asupra cărora există dubii rezonabile de contribuire la asigurarea viabilității schemei de export a anabolizantelor prin intermediul Î.S „Poșta Moldovei”.

Parlamentul a încălcat atât procedura de verificare a integrității candidaților, cât și cea de învestire a Guvernului. Mai sunt și alte solicitări.Cred că prin această sesizare, Curtea Constituțională este supusă unui test de obiectivitate și consecvență. Asta, deoarece în argumentarea noastră constatăm o similitudine și facem trimitere la practica anterioară a Înaltei Curți și anume HCC n.4 din 22.04.2016. Sesizarea actuală este, de fapt, ultimul instrument legal de a-i înlătura din înaltele funcții publice pe cei care au protejat schema cu „anabolizante”, fie prin acțiune, fie prin inacțiune”, a spus deputatul PLDM, Grigore Cobzac.

Fracţiunea parlamentară a PLDM a iniţiat o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Filip,  „în contextul implicării, acoperirii şi lipsei acţiunilor de contracarare a traficului de substanţe anabolizante, prin intermediul ÎS „Poşta Moldovei”.