"Identitatea teroristului este cunoscută", a declarat Jan Jambon, fără a oferi detalii suplimentare. Ministrul belgian de Interne nu a dorit să confirme dacă au fost efectuate percheziţii pe durata nopţii la mai multe adrese din Bruxelles.

Jan Jambon a precizat că atacul ar fi putut fi mult mai grav, pentru că "teroristul a folosit un dispozitiv pentru o explozie de proporţii, dar aceasta nu s-a întâmplat".

Potrivit presei belgiene, atacatorul nu se afla în vizorul serviciilor de securitate sub suspiciunea unor activităţi de terorism, dar era cunoscut de către poliţie după comiterea unor infracţiuni.

Marţi, în jurul orei locale 20:30, un bărbat a încercat să comită un atentat în Gara centrală din Bruxelles şi a strigat sloganuri islamiste. Militari aflaţi în patrulare au deschis focul asupra individului în momentul în care acesta a detonat dispozitivul exploziv pe care îl avea asupra sa, provocând o explozie de mică amploare.

Nicio altă persoană nu a fost rănită în urma incidentului produs marţi seară în capitala Belgiei. Parchetul din Bruxelles a anunţat că incidentul este de tip terorist.