BAC 2017: Ministerul Educației susține că ultima probă a decurs fără încălcări

Dinu Bubulici Photo-6629

Ministerul Educației a anunțat că ultima probă de examen din sesiunea de bacalaureat 2017 a decurs fără încălcări. Potrivit rezultatelor preliminare pe care le deține Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, la proba din 20 iunie nici un candidat nu a fost eliminat de la examen pentru motive de fraudă.

În 14 centre de bacalaureat s-a desfășurat ultima probă de examen din cadrul sesiunii de bază – proba la limba maternă pentru elevii ucraineni, găgăuzi și bulgari. La examen au fost admiși circa 270 de candidați, dintre care 130 au susținut proba la limba şi literatura bulgară, 93 – la limba și literatura găgăuză, iar 51 – la limba şi literatura ucraineană.

Rezultatele tuturor probelor de la examenul de bacalaureat vor fi afișate în centrele de BAC, la 27 iunie. Candidații la bacalaureat vor avea la dispoziție 48 de ore pentru depunerea contestațiilor – în zilele de 27 și 28 iunie. Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate la data de 6 iulie.

Tot în aceste zile fiecare candidat își va putea vedea lucrările verificate, accesând adresa www.bac.edu.md cu ajutorul unei parole pe care o vor obține de la instituția de învățământ în care și-au făcut studiile.

Taguri: #BAC 2017
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente