Un poliţist de frontieră, în stare gravă, iar trei colegi de-ai săi, răniţi în urma unui accident rutier în sudul ţării

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Patru polițiști de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD au avut de suferit diverse traumatisme, unul dintre care, fiind în stare gravă, a fost transportat de urgență la spital, în urma unui accident produs la intrarea în satul Congaz, raionul Comrat. Accidentul rutier a avut loc ieri, 20 iunie, după ce un autoturism, de model BMW, a lovit mijlocul de transport de serviciu al Poliției de Frontieră aflat în misiune, care avea dispozitivul sonor și semnalele luminoase în funcțiune.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în jurul orei 21:15, pe traseul M-3, în apropierea de o stație de alimentare auto, un autovehicul de model BMW nu s-a asigurat la trafic și a ignorat semnalele sonore și luminoase ale autospecialei Poliției de Frontieră care venea în spatele acesteia. Echipajul Poliției de Frontieră a încercat să evite impactul cu autoturismul care nu a acordat prioritate, în rezultat automobilul de serviciu Dacia Duster s-a inversat, iar cei patru polițiști de frontieră s-au ales cu diverse traume.

La fața locului au intervenit organele de resort, care au constatat că șoferul BMW-ului, un moldovean de 22 de ani, locuitor al satului Beșalma, se afla în stare de ebrietate avansată. Urmare a testării alcooscopice s-a depistat 0,90 mg/l în aerul expirat. Mai mult, tânărul nu avea permisul de conducere conform sistemului informațional și nici vinieta, ținând cont că mașina era înmatriculată în Marea Britanie, având volanul pe dreapta. De menționat că în conformitate cu regulile de circulație rutieră este interzisă conducerea pe timp de noapte a automobilului echipat cu volanul pe dreapta.

Dacă șoferul va fi recunoscut vinovat de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, şoferul riscă amendă între 750 şi 850 u.c. sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

În prezent, organele de poliție continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate care au fost condiţiile în care s-a produs accidentul. Poliția de Frontieră va acorda tot suportul necesar pentru elucidarea circumstanțelor.

Toți cei patru polițiști de frontieră implicați în accident sunt în afara oricărui pericol.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...