Participă la un chestionar și decide cum vrei să fie colectate deșeurile în Chișinău

N1-960×540
Foto: Facebook/ Сергей Басюк-Брынзей

Primăria municipiului Chișinău a lansat un apel către cetățenii Capitalei în care cei din urmă sunt îndemnați să contribuie la procesul de colectare a deșeurilor din oraș. Astfel, oamenii sunt îndemnați să completeze un chestionar, răspunsurile căruia urmează să fie luate în considerare de autorități.

„E timpul să ne schimbăm atitudinea ignorantă față de deșeuri și să contribuim la formarea unor deprinderi prietenoase mediului și avantajoase economic: să colectăm separat deșeurile!  Colectarea separată a deșeurilor de fiecare dintre noi va reduce semnificativ volumul de deșeuri depozitate, care poluează apele și solul și va crește volumul deșeurilor care pot fi utilizate ca resurse secundare!

În acest sens, a fost elaborat un chestionar pentru a identifica modul cum este mai bine să fie organizat procesul de colectare separată a deșeurilor în municipiul Chișinău. Rezultatele chestionarului vor fi luate în considerație de către Direcția Locativ-Comunală și Amenajare a Primăriei capitalei pentru determinarea ulterioară a modului de colectare separată a deșeurilor de la populația municipiului Chișinău”, se menționează într-un comunicat oficial al Primăriei.

Chestionarul poate fi completat online în perioada 20 iunie – 4 iulie, 2017. 

Reamintim că autoritățile sunt în continuare în căutarea unei soluții pentru depozitarea gunoiului din Capitală, după ce locuitorii comunei Bubuieci au protestat săptămânile trecute față de aducerea acestuia la ei în localitate.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente