Ca de obicei, Veaceslav Platon a fost escortat la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, de zeci de mascaţi. Deşi judecătoarea Galina Moscalciuc a anunţat la începutul procesului că şedinţa este publică, ofiţerii de la "Pantera" şi cei de la "Fulger" au restricţionat accesul jurnaliştilor şi al rudelor lui Platon.

Mai apoi, după ce a fost permis accesul în sala de şedinţe, avocaţii lui Platon s-au plâns că acesta nu a reuşit să studieze dosarul şi au cerut un termen suplimentar. Procurorul a solicitat respingerea cererii. Deliberând pe loc, judecătoarea a refuzat să o admită. La scurt timp, apărătorii au cerut recuzarea acuzatorului de stat. Au fost comise abateri încă de la urmărirea penală, a declarat unul dintre avocaţi.

După decizia instanţei, şedinţa preliminară a continuat, iar avocaţii au cerut reducerea numărului mascaţilor prezenţi în sala de judecată, dar şi strămutarea cauzei la Judecătoria Chişinău, sediul Centru, întrucât pretinsa infracţiune ar fi fost comisă acolo. În timp ce părţile în dosar discutau pe marginea solicitărilor, Platon a încercat să-i transmită un bileţel soţiei sale, în care scria "Eşti superbă". Mascaţii au intervenit însă şi au transmis scrisoarea judecătoarei. După ce a citit cu voce tare, Galina Moscalciuc i-a făcut o atenţionare lui Veaceslav Platon, iar ulterior a declarat că dacă acesta va încălca ordinea publică, va fi eliminat din proces. La scurt timp, şedinţa a fost întreruptă, iar deciziile cu privire la cererile avocaţilor vor fi pronunţate pe 22 iunie. Apărătorii spun că au fost încălcate drepturile clientului lor.

Ca de obicei, procurorul de caz a fugit de jurnalişti. La următoarea şedinţă ar putea începe examinarea dosarului în fond. Precizăm că, acum o săptămână, Platon a cerut 60 de zile pentru a studia dosarul, însă judecătoarea i-a oferit trei, iar apoi a prelungit termenul cu încă două zile. Potrivit acuzatorilor, deţinând pachetul majoritar al mai multor companii de asigurări, Veaceslav Platon ar fi intenţionat să sustragă milioane de lei de pe conturile acestora. El ar fi acţionat în complicitate cu două persoane. Una dintre acestea se află în arest preventiv, iar alta - în arest la domiciliu. Procurorii spun că pentru infracţiunea comisă inculpaţii riscă până la 15 ani de închisoare.