Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.06.2017

13 candidați, admiși la concursul pentru funcțiile de juriști secunzi la Grefa CtEDO

Ministerul Justiției a examinat, astăzi, în cadrul unei ședințe, 20 de dosare depuse pentru concursul de selectare a trei juriști secunzi la Grefa Curții Europene pentru Drepturile Omului (CtEDO) din Strasbourg (Franța). 13 candidați au fost admiși pentru participare la proba scrisă.

Comisia a analizat dosarele din perspectiva cerințelor anunțate (licență în drept și o practică juridică timp de cel puțin trei ani). Astfel, următoarele persoane au fost admise la concurs (în ordinea cronologică depunerii actelor): Sotnic Cornel, Cojocari Ion, Gurin Marin, Selchin Igor, Bolocan Ludmila, Postu Marin, Apostol Lilian, Revencu Ruxanda, Iurco Tatiana, Zgherea Gheorghe, Vicol Carolina, Petroman Ludmila și Dascăl Irina.

Proba scrisă va avea loc pe 28 iunie curent, ora 9:30, la sediul Ministerului Justiției, în sala 227. Candidaților li se va permite să aducă și să consulte un dicționar explicativ englez sau francez. Concurenții care vor promova proba scrisă, vor fi admiși la interviu.

Aminitim că, Ministerul Justiției a anunțat organizarea concursului pe 31 mai 2017, iar data limită de depunere a dosarelor a fost 16 iunie curent. Juriștii selectați vor participa la examinarea preliminară a cererilor adresate împotriva Republicii Moldova, însă nu vor fi angajați ai CtEDO sau ai Consiliului Europei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus