Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Siguranța la trafic de la mic la mare

   2013

Astăzi, 20 iunie 2017, la Grădinița nr. 215 din capitală, director  Veronica Cosnicean, a fost lansat proiectul „Siguranța la trafic de la mic la mare", susținut de Direcția educație tineret și sport, sectorul Buiucani și Inspectoratului Național de Poliție Buiucani.

Copiii au însușit regulile de circulație prin jocuri, cântece și activități distractive, sub îndrumarea pedagogilor și a reprezentanților poliției. Picii s-au arătat impresionați de discuțiile cu inspectorii de poliție, dar și mai mult i-a captivat mașina de patrulare. Fiecare și-a dorit neapărat să se așeze la volanul autoturismului poliției și să se simtă inspector de patrulare. Dorința le-a fost îndeplinită cu ajutorul educatorilor și a reprezentanților INP. Cei mai activi copii vor fi premiați de către organizatori.

La eveniment au participat: Lucia Roșioru-Caciuc, consilier al primarului general, Alexandru Fleaș, șef interimar al DGETS, Veronica Solomițchi, șef interimar, DETS Buiucani. De asemenea, au fost invitați reprezentanți ai Inspectoratului Național de Poliție Buiucani și părinți ai copiilor de la grădiniță.

Direcția generală educație tineret și sport a Primăriei Chișinău va mai organiza activități similare și în alte două instituții preșcolare:

Ø 22.06.2017, ora 9:40 - Grădinița 119 (str. I. Pelivan, 22)

Ø 27.06.2017, ora 9:40 - Grădinița 185 (str. Alba-Iulia, 202/3)

La eveniment sunt invitați reprezentații mass-media pentru diseminarea activităților destinate copiilor.