Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Acțiuni privind organizarea comerțului civilizat în preajma Pieței Centrale

   1834

Primăria municipiului Chişinău informează că autoritățile municipale, în comun cu forțele de ordine intervin în continuare pe străzile din perimetrul  Î.M. „Piața Centrală", în vederea stopării comerțului neautorizat.

Astfel, angajații Poliției patrulează în număr mare zona, pentru a descuraja vânzătorii ambulanți să-și vândă marfa pe trotuar, în afara pieței.

După patrularea intensă a zonelor din str. Armenească,Varlaam, Bulgară, Tighina, reprezentanții Direcției de Poliție Chișinău promit extinderea ariei de intervenție, pentru a elibera trotuarele pentru pietoni și a stopa comerțul stradal în centrul capitalei, pe toate străzile adiacente Pieței Centrale.

Declarații în acest sens a făcut Silviu Mușuc, şeful-adjunct al Direcţiei de Poliție a municipiului Chişinău, în cadrul ședinței operative săptămânale a serviciilor municipale.

Pe parcursul săptămânii trecute, Pretura Centru împreună cu Poliția au evacuat circa 40 rute de deșeuri acumulate în urma activității comercianților ambulanți.

La rândul său, Victor Gutium, director -adjunct al Î.M. "Piața Centrală" a declarat că întreprinderea poate oferi zilnic un anumit număr de locuri de comerț în piață în diferite pavilioane; pentru comercianții de lactate - locuri în halele private de pe teritoriul întreprinderii, dar și pentru persoanele fizice, care aduc spre vânzare surplusul de produse agricole din gospodărie, locuri în spațiile libere ale zonei de comerț.  

În concluzie, viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, a reiterat solicitarea făcută anterior către poliție, de a interveni civilizat, prin convingere, fără utilizarea forței. Iar ÎM "Piața Centrală" să pună la dispoziție spații libere pentru toți solicitanții, pentru ca aceștia să nu treacă din nou în stradă.