03:07:58 20.04.2024
Stiri

Analistul Anatol Țăranu e sigur ca autoritățile vor RESPECTA recomandările Comisiei de la Veneția, cu o singură EXCEPȚIE

Politică 20.06.2017 14:00 Vizualizări5255 Autor: Ziarul National
Analistul Anatol Țăranu e sigur ca autoritățile vor RESPECTA recomandările Comisiei de la Veneția, cu o singură EXCEPȚIE arena.md


Analistul politic Anatol Țăranu crede că guvernarea de la Chișinău va lua în considerare avizul Comisiei de la Veneția, dat publicității luni, însă nu toate recomandările vor putea fi implementate.

Potrivit lui Țăranu, relația R. Moldova cu UE, în contextul modificării legislației electorale, depinde de foarte mult cum va aborda guvernarea recomandările Comisiei de la Veneția.

„Depinde cât de punctual vor fi luate în considerare recomandările Comisiei de la Veneția, fiindcă relația UE cu R. Moldova va fi în funcție de cât de conștient guvernarea va aborda aceste recomandări. Eu cred că guvernarea va lua în considerare aceste recomandări ale Comisiei. Suspendarea sau chiar anularea asistenței macrofinanciară poate fi admisă, dar eu nu admit că guvernarea ar respinge recomandările Comisiei de la Veneția. Eu nu cred că va exista o asemenea abordare”, a declarat analistul pentru oficial.md.

Totuși, Țăranu a afirmat că o singură recomandare nu va putea fi realizată – cea privind consensul larg.

„Autoritățile de la noi ar fi oportun să implementeze recomandările. De fapt, există o recomandare care nu poate fi implementată – cea cu privire la necesitatea obținerii unui consens larg privind reformele. Acest lucru nu poate fi obținut de către guvernare și cred că această recomandare va rămâne neimplementată. Dar, în ultima instanță, aceasta nu va influența relația cu partenerii noștri europeni”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md