Experţii Rosselhoznadzor vor inspecta pepinierele din 25 de gospodării agricole din RM

La invitaţia Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, un grup de experţi ai Serviciul Federal pentru Supravegherea Veterinară şi Fitosanitară Veterinară Rossselhoznadzor vor inspecta pepinierele din 25 de gospodării agricole din Republica Moldova.

Experţii vor inspecta locul de producere a materialului săditor cu prelevarea mostrelor, destinat exportului în Federaţia Rusă. În prima zi de lucru, aceştia s-au deplasat în raionul Briceni, unde-s fondate cele mai multe pepiniere de creştere a materialului săditor pentru livezi şi plantaţii de pomuşoare.

La faţa locului, membrii grupului de lucru în frunte cu adjuncta şefului Direcţiei Rosselhoznadzor pentru regiunile Oriol şi Kursc, Olga Krasovsacaia, au avut o întrevedere cu directorul ANSA, Gheorghe Gaberi. În discuţie a fost abordat subiectul perspectiveie de conlucrare în domeniul respectiv, dat fiind posibilităţile în creştere de producere şi export al materialului săditor în Republica Moldova şi orientarea agricultorilor din Rusia spre extinderea livezilor de pomi fructiferi.

Timp de o săptămână experţii din Federaţia Rusă vor inspecta pepinerele din 25 de gospodării agricole din diferite regiuni ale ţării, urmând apoi să prezinte rezultatele investigaţiilor şi acordrea dreptului de export întreprinderilor, care respectă cerinţele şi standardele de creştere a pomilor altoiţi şi a butaşilor de viţă de vie.

De menţionat că în timpul apropiat, la invitaţia ANSA, în Republica Moldova se va deplasa un alt grup de experţi de la Rosselhoznadzor.

În conformitate cu practica internaţională, ei urmează să se documenteze asupra proceselor de creştere producţiei vegetale în plantaţiile agenţilor economici, care intenţionează să exporte fructe, struguri şi legume pe piaţa Federaţiei Ruse.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.