Moldova a participat la Forumul parlamentar de informații și securitate care s-a desfășurat la Riga

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deputata Mihaela Spătaru, membră a Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, a participat la cea de a opta ediție a Forumului parlamentar de informații și securitate de la Riga. Reuniunea a fost găzduită de Parlamentul Republicii Letonia (Saema).

Forumul reunește reprezentanți ai parlamentelor naționale, experți în domeniu, mediul academic, profesioniști din companiile internaționale, reprezentanți ai sectorului bancar. Printre invitați au fost și congresmanul american, președintele grupului de lucru pentru terorism și război neconvențional, Robert Pittenger, speakerul leton Ināra Mūrnice, președintele parlamentului de la Skopje, Talat Xhaferi. De asemenea, au fost purtate discuții cu președinta Comisiei Securitate Națională din Saema Letoniei, Solvita Aboltina.

În acest an, principalele subiecte abordate au vizat securitatea cibernetică și informațională, securitatea financiar-bancară, relația dintre Guvern, Parlament și mediul privat în combaterea criminalității cibernetice, precum și aplicarea normelor internaționale în materie de servicii de inteligență.

Forumul parlamentar de informații și securitate de la Riga este organizat anual, fiind o platformă de analiză a provocărilor și riscurilor din domeniul securității, precum și un instrument de schimb de bune practici în identificarea unor soluții eficiente și măsuri comune care urmează a fi luate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...