Autopsia vedetei americane, realizată de Los Angeles County Medical Examiner, nu a putut să stabilească cu certitudine efectul pe care cocaina şi celelalte droguri ar putut să le aibă asupra organismului actriţei.

Medicii legişti au anunţat vineri că moartea vedetei din "Star Wars" a avut la bază o apnee în somn şi alte cauze.

Carrie Fisher a murit la vârsta de 60 de ani pe 27 decembrie, la patru zile după ce suferise un stop cardiac la bordul unui avion care efectua o cursă între Londra şi Los Angeles.

Vedeta a avut probleme cu dependenţa de cocaină în anii '80 şi suferea, de asemenea, de tulburare bipolară. Deşi Carrie Fisher a vorbit adeseori în mod deschis despre lupta ei cu dependenţa, nu se ştie dacă actriţa reîncepuse să consume droguri.

Carrie Fisher a consumat cocaină cu 72 de ore înainte de a fi internată la o clinică din Los Angeles, potrivit raportului final al autopsiei şi al testelor toxicologice, publicat luni.

Medicii americani au spus că nu pot să precizeze perioada de expunere la cantităţile mici de heroină găsite în organismul lui Carrie Fisher, alături de MDMA şi alte opiacee.

Ei au avertizat însă că aceste droguri pot să oprească respiraţia şi că actriţa Carrie Fisher suferea de apnee în somn.

După ce a urmat tratament împotriva dependenţei de cocaină la jumătatea anilor '80, Carrie Fisher a scris romanul devenit bestseller "Postcards from the Edge", despre o actriţă care consumă droguri în mod abuziv şi care este obligată să se mute cu mama ei. Cartea a fost apoi adaptată într-un film de mare succes, în care rolurile principale au fost interpretate de actriţele Meryl Streep şi Shirley MacLaine.

Carrie Fisher şi-a reluat rolul care a făcut-o celebră, Prinţesa Leia, în filmul din 2015 "Star Wars: The Force Awakens", în care personajul ei a devenit la maturitate un abil general al armatei interstelare rebele.

Fiica ei, Billie Lourd, a spus într-o declaraţie pentru revista People, publicată vineri, că mama ei "s-a luptat cu dependenţa de droguri şi cu o maladie mintală întreaga ei viaţă. A murit în cele din urmă din cauza lor. A vorbit în mod deschis în toate operele sale despre stigmatul social din jurul acestor afecţiuni".