AVI Moldova: Cunoaște oameni și culturi din diferite țări prin intermediul voluntariatului. Află în ce țări poți să călătorești

finlanda

Petrece-ți vara productiv și original și obține experiență internațională în trei tabere de lucru marca SCI (Service Civil International) în Slovenia, Finlanda și Cehia. Descoperă tradițiile și populația acestor țări, fiind voluntar AVI-Molodva timp de 15 zile.

# Slovenia (Murska Sobota), 24 iunie – 7 iulie 2017

„Happy English Camp” este o tabără de lucru în care vei învăța și te vei juca alături de copii cu vârsta între 6-14 ani. Zilnic vei puteaorganiza și petrece activități interactive, artistice și culturale prin muzică, dans și jocurilor, astfel copii vor învăța mai ușor limba engleză. La fel, tabăra are ca scop promovarea oportunităților egale și non-discriminarea socială. Activitățile vor fi organizate după dorința voluntarilor, la natură, în aer liber sau alte locuri alese de ei.

Voluntarii vor beneficia de următoarele oportunități:

# Cunoașterea culturii slovene (obiceiuri și mâncarea tradițională)
# Experiență socială (lucru în echipă, calități de leadership, etc.)
# Îmbogățirea cunoștințelor în limba engleză
# Dezvoltarea abilităților sociale și creative

Cerințe:

Vârsta de la 20-70 ani;

# Cunoașterea limbii engleze;

# Experiență și dorință în activități cu copii.

Finlanda (Siuntio), 28 iunie – 12 iulie 2017

Tabăra „Creative Activities with Young Asylum Seekers” va avea loc la un azil din Finlanda (Siuntio), unde sunt aproximativ 20 de copii care au rămas fără familii în urma migrației în Finlanda. Rolul voluntarilor este de a face weekend-urile și sărbătorile lor mai fericite și vesele, de a povesti și împărți din cultura voluntarilor și a veni cu ideii noi și ingenioase. Tot aici, voluntarii vor discuta cu copiii și adolescenții despre pacea între națiuni și migrație prin jocuri, excursii și sport.

Oportunitățile voluntarilor:

# Cunoașterea Finlandei și dezvoltarea limbii engleze în comunicare
# Acumularea experienței sociale
# Cunoștințe noi despre refugiați, emigranți
# Prieteni noi

Cerințe:

# Vârsta de la 21-99 ani
# Cunoașterea limbii engleze
# Responsabilitate, curaj și bunătate

Cehia (Nymburk și satul Jizbice), 28 iunie – 11 iulie 2017

„Children Summer Camp” este o tabăra de lucru din Cehia ce vine cu posibilitatea de a ajuta și distra copii cu și fără dizabilități (în special copii cu autism). Aici voluntarii vor veni în ajutor centrului din Nymburk pentru a pregăti și a desfășura activitățile necesare. În prima săptămână voluntarii vor fi de folos la activitățile de grădinărit, decorat, curățat și pregătirea diferitor materiale. Pentru a doua săptămână ei vor avea mai mult timp liber petrecându-l alături de copii și generând ideii noi pentru distracții. Pentru ca voluntarii să poate interveni cu ajutorul lor, vor avea parte la început de câteva lecții pentru a afla mai multe despre autism.

În Cehia voluntarii vor avea parte de:

# Învățarea limbii cehe la nivel începător;
# Dezvoltarea abilităților de lucru în echipă;
# Aflarea informației utile despre dizabilități și susținearea acestora;
# Vizitarea Cehiei.

Cerințe:

# Vârsta de la 18-99 ani;
# Cunoașterea limbii engleze;
# Gândire pozitivă și creativă.

Ce vrei să faci vara aceasta, să petreci timpul întins la soare sau să călătorești în diferite țări? Dacă ți-au plăcut taberele de lucru prezentate și vrei să mergi în una din țările enumerate mai sus, trimite un mesaj la adresa [email protected] și află metoda de aplicare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente