SUA a amânat votul privind noile sancțiuni împotriva Rusiei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Camera Reprezentanţilor din Congresul SUA a amânat votarea în privinţa noilor sancţiuni impuse Federaţiei Ruse. Democraţii sunt îngrijoraţi de faptul că trimiterea proiectului de lege spre comitet îi va oferi preşedintelui Donald Trump posibilitatea de a-l face mai blând.

Proiectul de lege, care ar putea lovi sancțiunile economice rusești și limita dreptul președintelui SUA de a ridica sancțiunile, în pofida sprijinului bipartizan, a fost trimis la conducerea republicană în Camera Reprezentanților, în cadrul Comitetului de afaceri externe pentru revizuire.

Potrivit Associated Press, Eliot Engel, reprezentant democrat în cadrul comitetului, și-a manifestat îngrijorarea că trimiterea proiectul de lege comisiei privind sancțiunile va da administrației posibilitatea de a-l îmblânzi pe Trump. O astfel de mișcare pe fondul a numeroase investigații poate provoca proteste printre democrați si unii republicani privind intervenția Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016.

„Conducerea republicană ar trebui să ia în considerare imediat că proiectul de lege ar putea fi votat în Camera Reprezentanților și trimis în biroul președintelui“, spune într-o declarație, Engel. Orice altă opțiune, consideră el, „ar opri acest proces și ar dea Casei Albe timp să se relaxeze, aceasta fiind cheia în atragerea forței Kremlinului în fața justiției.”

Orice modificări semnificative în legea trebuie să fie în concordanță cu versiunea Senatului, a declarat reprezentantul democraților.

Președintele comisiei, republicanul Ed Royce a spus că lucrează la crearea suportului bipartizan pentru proiectul de lege. El a subliniat interesul său pentru acoperirea „activității periculoase a Rusiei.” Royce a adăugat că Rusia nu va rămâne complet nepedepsită.

Menționăm că, la 15 iunie, Senatul SUA a adoptat un proiect de lege prin care să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei. Pentru adoptarea proiectului de lege au votat 98 de senatori, iar 2 au fost împotrivă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...