(foto) Circa 1500 de volume ale clasicilor literaturii române și universale au ajuns în biblioteca penitenciarului Pruncul

unnamed (1)
Foto: Ministerul Justiției

Ambasadorul României în Moldova, Daniel Ioniță, a oferit un lot de cărți pentru deținuții penitenciarului Pruncul. Biblioteca penitenciarului s-a îmbogățit astfel cu încă 1500 de volume.

„Toți oamenii după gratii trebuie să aibă speranța că statul le va asigura posibilitatea pentru recuperare socială. Este un proces de lungă durată, însă educația este factorul esențial în acest scop. Cărțile per că vor aduce lumină în gândul celor ce le vor citi”, a afirmat diplomatul român.

Viceministrul Justiției a mulțumit pentru gestul făcut, fiindcă „este binevenit și susține acțiunile noastre pentru umanizarea vieții deținuților. Cărțile sunt destinate timpului liber al acestora și sper că ele vor confirma faptul că lectura poate schimba omul”.

Cele 1500 de volume ale clasicilor literaturii române și universale vor completa biblioteca penitenciarului Pruncul din Chișinău, la solicitarea administrației acestuia.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente