Incendiul de pădure soldat cu cele mai multe victime din istoria Portugaliei. Numărul morţilor a ajuns la 63

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 1.000 de pompieri se luptă în continuare cu flăcările în incendiul de pădure soldat cu cele mai multe victime din istoria Portugaliei, relatează Reuters. Un pompier a murit în urma arsurilor suferite, la spital, ceea ce ridică numărul total al deceselor la cel puţin 63, conform unor date preliminare. Totodată, peste 70 de oameni, inclusiv 13 pompieri, au fost duşi la spital luni, cu arsuri şi răni, în timp ce incendiile au continuat să se extindă în districtele Leiria şi Castelor Branco din centrul ţării.

Comandantul serviciilor de protecţie civilă Elisio Oliveira a declarat că eforturile pompierilor progresează bine, dar incendiul nu este încă sub control. Avioane cu apă, inclusive trimise de Spania şi Franţa, precum şi două batalioane ale armatei au ajutat în lupta cu flăcările.

„Încă este multă pădure ce poate arde”, a spus Rui Barreto, commandant adjunct de pompieri.

Premierul Antonio Costa, care a vizitat duminică zona muntoasă afectată, aflată la aproximativ 200 de kilometri nord-est de Lisabona, a numit incendiul cea mai mare tragedie umană din istoria Portugaliei.

În pofida asigurărilor oferite de Guvern, că răspunsul serviciilor de urgenţă a fost rapid şi adecvat, presa şi locuitorii au pus sub semnul întrebării eficienţa şi planificarea strategică, în condiţiile în care ţara se confruntă annual cu incendii în zone împădurite.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...