Acestea sunt 5 cele mai periculoase obiecte de bucătărie care te îmbolnăvesc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ca să nu te îmbolnăvești, nici tu, nici familia, ta, îți spunem care sunt cele mai periculoase locuri din bucătărie asupra cărora să insiști cu igiena.

1. Bureții de spălat vase
Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că buretele de vase este cel mai murdar obiect din casă – are 10 milioane de bacterii pe 2,5 centrimetri pătrați, iar o cârpă de vase are un milion de bacterii pe aceeași suprafață. Care e soluția? Să-l schimbi des, să-l folosești doar pentru înlăturarea mâncărurilor de pe farfurie și să nu ștergi și alte suprafețe cu el.

2. Frigiderul
Doar pentru că e foarte rece în frigider, nu înseamnă ca nu există germeni periculoşi înăuntru. În plus, mâncarea învechită, resturile de mâncare sunt și ele surse de bacterii.

3. Recipientele din plastic
Sunt foarte practice, însă plasticul nu este cel mai bun aliat al mâncărurilor. Experții în nutriție avertizează că acesta ne poate otrăvi. Cel mai bine este să investești în recipiente care nu conțin Bisfenol A (BPA).

4. Tocătoarele

Fie din lemn, fie din plastic, acestea depozitează microbi care te pot îmbolnăvi. Important este să le cureți foarte bine după fiecare utilizare, cu apă caldă și detergent. Ca să previi orice problemă, cel mai bine este să ai două tocatoare în bucătarie – unul pentru cărnuri și unul pentru legume/fructe.

5. Prosoapele de bucătărie
Sunt folosite pentru orice în bucătărie – de la curățatul vaselor la ștergerea mâinilor murdare. Tocmai de aceea, sunt pline de germeni care îți pot face rău. Spală-le cât mai des.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...