Ministru de externe: Europa se confruntă cu cea mai mare amenințare teroristă din toate timpurile

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Europa se confruntă cu cea mai mare amenințare teroristă din toate timpurile, de aceea comunicarea și acțiunea fermă sunt necesare pentru protejarea europenilor, a declarat luni ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, relatează MTI.

Evenimentele recente au demonstrat că metodele anterioare de integrare au eșuat și că există tensiuni uriașe în societățile europene, a afirmat Szijjarto în marja reuniunii miniștrilor de externe europeni de la Luxemburg.

Toate politicile din Europa ar trebui să servească la restabilirea securității cetățenilor săi, a mai spus șeful diplomației ungare.

Uniunea Europeană trebuie să ia măsuri împotriva terorismului și a teroriștilor în loc să-i pedepsească pe cei care încearcă să oprească valul de migranți și să introducă măsuri reale pentru a proteja populația Europei, a adăugat Szijjarto.

Londra a fost ținta unui nou atac terorist în noaptea de duminică spre luni când un bărbat a intrat cu mașina în pietonii aflați în apropierea unei moschei situate în zona Finsbury Park, în nord-estul capitalei britanice, în timp ce credincioși musulmani părăseau moscheea după rugăciunea de seară, relatează agențiile de presă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...