Republica Moldova, subiect de discuţii între Iohannis şi Merkel

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

subiect de discuţi
În contextul vizitei preşedintelui român în Germania, care are loc în contextul în care în acest an se împlinesc 50 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice la nivel de ambasadă, 25 de ani de la semnarea Tratatului privind cooperarea şi parteneriatul în Europa dintre România şi Germania, precum şi 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, Iohannis a ţinut să aducă în discuţie teme ce ţin de Republica Moldova.

„Am căzut de acord că rămânem pe aceeași idee comună – nu trebuie să optăm între NATO și UE, ci trebuie să colaborăm. UE este importantă pentru SUA, SUA e importantă pentru UE. Am discutat și despre Republica Moldova, Ucraina, despre securitatea la Marea Neagră, unde avem păreri identice”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, președintele a precizat că a discutat cu cancelarul german și despre relația transatlantică, relatându-i pe scurt despre vizita pe care a efectuat-o recent în SUA.

Președintele român a menționat că a purtat o scurtă discuție cu Angela Merkel și despre criza politică din România și i-a transmis mesajul „că e o criză în coaliția de guvernare, dar România este o țară solidă”. De asemenea, Iohannis a subliniat că a solicitat celor implicați să găsească soluții urgente, ”ceea ce se va și întâmpla”.

În cadrul vizitei de lucru în Germania, preşedintele Klaus Iohannis va participa, în calitate de invitat de onoare, la ceremonia de comemorare a victimelor refugiului şi expulzării, care va avea loc la Berlin, la Muzeul Istoric German, marţi, 20 iunie. Preşedintele va susţine principala alocuţiune din cadrul ceremoniei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...