Lista celor mai întâlnite escrocherii auto: Iată cum vă păcălesc cel mai des mecanicii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oare câți dintre noi n-am plătit mai mult decât trebuia atunci când am trecut pragul unui service auto? Și câți dintre noi n-am auzit de cazuri în care clienții s-au trezit că au schimbat mai multe piese decât era cazul? Pentru a preveni aceste escrocherii ale mecanicilor auto, Biroul de Afaceri Bune din Missouri prezintă o lista cu cele mai des întâlnite înșelătorii când vine vorba de reparația mașinii, scrie KY3.

Injectoare murdare care, de fapt, nu sunt așa murdare sau folosirea de piese vechi sunt doar două dintre escrocheriile cu care sunt păcăliți clienții.

Dar iată cum se prezintă această lista:

Injectoare murdare

„E posibil să ți se spună să le cureți la fiecare 20-30 mii de kilometri, însă ce nu ți se spune e că în ziua de azi combustibilul conține o substanță care curață injectoarele.”

Probleme apărute din senin

„Vii la mecanic cu o singură problemă și ești anunțat că, de fapt, mai ai alte 3 lucruri pe care trebuie să le rezolvi. Dacă aveți încredere în persoană respectivă, atunci e bine. Dacă nu, mergeți și cereți și o altă opinie.”

Piesele folosite la reparații

„Dacă plătiți pentru piese noi, cereți să le vedeți. Ar trebui să fie scoase din cutie. De asemenea, cereți să vedeți reparația.”

Înlocuirea filtrelor de aer

„Nu aveți nevoie de unul nou la fiecare schimb de ulei. Filtrul de aer este bun pentru un an sau 20.000 de kilometri.”

Schimbarea frecventă a uleiului

„Nu trebuie să schimbați uleiul la fiecare 5.000 de kilometri. Multe mașini pot merge în siguranță 10.000 de kilometri între schimbul de ulei.”


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...