Șeful Catedrei Militare de pe lângă Universitatea de Stat din Cahul și un profesor au fost reținuți

Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul
Foto: asm.md

Șeful Catedrei Militare de pe lângă Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul și un profesor la aceiași catedră au fost reținuți de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), pentru că ar fi bănuiți de corupere pasivă și abuz în serviciu.

Potrivit datelor preliminare ale anchetei cei doi suspecți ar fi extorcat și primit sistematic bani de la cursanți pentru a le asigura obținerea certificatelor de absolvire a catedrei cu acordarea gradelor militare și depunerea jurământului, în timp ce aceștia nu se prezentau la ore sau se aflau peste hotare țării.

În vederea consolidării materialului probator, o livrare de control de 100 de euro a fost efectuată sub supravegherea CNA. Pe acest caz, au fost pornite două cauze penale pe corupere pasivă și abuz de serviciu, fiind apoi conexate într-una singură.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani cu amendă în mărime de până la 8000 unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 10 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente