Consiliul UE, lovitură pentru Trump! Cererea președintelui SUA privind Acordul de la Paris, respinsă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Miniştrii de Externe ai Uniunii Europene au anunţat, luni, că regretă decizia preşedintelui american Donald Trump de a retrage SUA din Acordul de la Paris privind schimbările climatice şi că îşi menţin intenţia de a nu renegocia prevederile înţelegerii, informează site-ul instituţiei europene.

Potrivit unui comunicat, UE „regretă profund decizia unilaterală a a administraţiei Statelor Unite de a se retrage din Acordul de la Paris”. De asemenea, Consiliul UE „salută numeroasele declaraţii ferme de angajament faţă de Acordul de la Paris din partea unor ţări a căror diversitate include atât economii majore, cât şi state insulare mici”, scrie Mediafax.

Liderii europeni atrag atenţia asupra responsabilităţii colective pentru întreaga planetă, pentru această generaţie şi pentru generaţiile viitoare, precum şi angajamentul de a acţiona în consecinţă prin intermediul Acordului de la Paris.

„Consiliul UE reafirmă că Acordul de la Paris este adecvat scopului şi nu poate fi renegociat. Acordul este ambiţios, fără a fi prescriptiv şi permite fiecărei părţi să îşi traseze propria cale în ceea ce priveşte contribuţia la obiectivele care servesc la combaterea schimbărilor climatice, care reprezintă o ameninţare la adresa dezvoltării, păcii şi stabilităţii în întreaga lume”, se mai arată în comunicatul de la Bruxelles.

Donald Trump a anunţat la 1 iunie decizia privind retragerea Statelor Unite din Acordul Climatic de la Paris, cerând modificarea tratatului. Anunţul a stârnit dezaprobare din partea liderilor Germaniei, Franţei şi Italiei, precum şi a ONU.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...