Cinci persoane, reţinute în urma incidentului de la Piaţa Centrală

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cinci persoane au fost reţinute ca urmare a evacuărilor cu scandal a comercianţilor ambulanţi de pe străzile adiacente Pieţei Centrale, de săptămâna trecută. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă până la trei ani de închisoare. Declaraţii în acest sens a făcut şeful adjunct al Direcţiei municipale de poliţie, Silviu Muşuc, la şedinţa operativă de la Primărie, transmite IPN.

Trei persoane sunt reţinute pentru 72 de ore, pe numele unei persoane a fost emis mandat de arest pentru 30 de zile, iar alta se află în arest la domiciliu. Toţi cei cinci sunt cercetaţi penal pentru ameninţare sau violenţă săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească.

În urma încăierărilor de săptămâna trecută, au fost rănite trei persoane – un poliţist al Inspectoratului Naţional de Patrulare şi doi carabinieri. Silviu Muşuc a menţionat că acţiunile de combatere a comerţului stradal s-au extins pe strada Varlaam de la strada Bulgară până la Tighina inclusiv.

Directorul adjunct al Întreprinderii Municipale „Piaţa Centrală”, Victor Gutium, a menţionat că începând cu ziua de joi şi până la sfârşitul săptămânii, în sectorul de legume şi fructe, locurile au fost epuizate. Totodată, în pavilionul din partea străzii Tighina mai sunt disponibile în jur de o sută de locuri. Administraţia Pieţei depune eforturi pentru a face faţă solicitărilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...