08:33:09 19.04.2024
Stiri

Krasnoselski RÂDE de autoritățile de la Chișinău: „Fie și vizită privată la MAE britanic, dacă cineva e mai liniștit așa”

Politică 19.06.2017 11:00 Vizualizări3813 Autor: Ziarul National


Krasnoselski RÂDE de autoritățile de la Chișinău: „Fie și vizită privată la MAE britanic, dacă cineva e mai liniștit așa”

Liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, susține că delegația pe care a condus-o a fost „invitată” în Marea Britanie, ofertă pe care el a acceptat-o, dar dacă cineva este mai liniștit că această vizită ar fi fost una privată, atunci nu are nicio problemă.

„Pentru mine e mai important să mi se ofere o platformă pentru a face publice informațiile. Pe noi ne-au primit la Ministerul de Externe al Marii Britanii. Nu într-o cafenea de-alături. Să fie asta o vizită privată la MAE britanic, dacă cineva e mai liniștit așa”, le-a spus Krasnoselski, ieri, jurnaliștilor, citat de un comunicat de presă al așa-zisei președinții transnistrene.

Krasnoselski a comentat, astfel, nemulțumirea Chișinăului, după ce spicherul Andrian Candu a solicitat Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene să clarifice aspectele legate de vizita „oficialilor” transnistreni la Londra, iar Ambasada Marii Britanii de la Chișinău a arătat, într-un comunicat de presă, că această vizită a avut „un caracter privat”.

Așa-zisul președinte al Transnistriei continuă să spună că a mers la Londra la invitația Ministerul Afacerilor Externe al Marii Britanii, iar invitația de la Oxford ar fi primit-o încă acum două luni.

CITIȚI și OPINIE // Partea ASCUNSĂ a vizitei lui Krasnoselski în Marea Britanie. „O BOMBĂ politică în faza de testare”. S-ar pregăti SEPARAREA Transnistriei

„Vizita a fost pregătită mult timp, au fost deschise vize. Dacă eram anunțat în căutare, Ambasada Marii Britanii nu îmi acorda viză”, a spus el.

„Știți ce-i deranjează pe colegii moldoveni? Îi deranjează că am început a fi ascultați. Mă întâlnesc cu diplomați străini, pot dovedi în mod sistematic adevărul nostru. Pe noi ne aud. Ei pot, desigur, să nu fie de acord, dar înțeleg că există adevăr și în poziția noastră. Vor să ne înconjoare de un vid informațional, să nu ne permită să ieșim din Transnistria. Dar noi vom depăși această blocadă, dovadă fiind și vizita noastră la Oxford. Suntem participanți egali în formatul „5 + 2”, cu drepturi și obligații egale. Avem drept de vot. Prin urmare, nu văd nicio problemă, inclusiv diplomatică”, a spus Vadim Krasnoselski.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md