Krasnoseliskii se „gudură” pe lângă Moscova: Doar Rusia şi Transnistria pledează pentru reluarea negocierilor în formatul „5+2”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Întrevederile în formatul „5+2” privind reglementarea conflictului transnistrean nu au loc din lipsa dorinţei de a vedea Transnistria drept parte egală în proces. Aceasta susţine liderul transnistrean Vadim Krasnoseliskii, potrivit căruia doar Rusia şi Transnistria pledează pentru reluarea procesului de negocieri.

„Transnistria este un participant cu drepturi egale în formatul „5+2”, cu drepturile şi obligaţiunile sale. Aceasta deranjează. Aceasta, de asemenea, încearcă a fi oprită. Sunt profund convins că anume din acest motiv a avut loc „îngheţul” în acest format”, a menţionat Krasnoseliskii în cadrul unei conferinţe susţinută duminică.

Liderul separatist a atras atenţia la faptul că doar Rusia şi Transnistria pledează pentru reluarea negocierilor în formatul „5+2”. „Nimeni, niciodată, nu va exclude Transnistria din formatul negocierilor. Fără Transnistria nu va fi un format ca atare”, a subliniat Krasnoseliskii.

Procesul de negocieri în formatul „5+2” este format din Chişinău şi Tiraspol – ca părţi ale conflictului, şi Rusia, Ucraina, OSCE – în calitate de intermediari, precum şi Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii – în calitate de observatori. Ultima dată, după o pauză de doi ani, negociatorii s-au întrunit la Berlin la începutul lunii iunie 2016, încheindu-se cu semnarea unui protocol.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...