UE intenționează să prelungească sancțiunile impuse Rusiei pentru anexarea peninsulei ucrainene Crimeea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Uniunea Europeană intenționează să prelungească pentru încă un an sancțiunile impuse Rusiei pentru anexarea peninsulei Crimeea, în 2014. Miniștrii de externe ai UE urmează să-și dea și ei acordul pentru prelungirea sancțiunilor astăzi în cadrul unei ședințe la Luxembourg. Astfel, sancțiunile impuse Crimeei și Sevastopolului vor fi prelungite până la 23 iunie 2018.

Decizia de a extinde sancțiunile a fost convenită 6 iunie, la nivelul Comitetului Reprezentanților Permanenți ai UE (COREPER).

Sancțiunile impuse de UE la 14 iunie 2014 interzic afacerile cu Crimeea, inclusiv investițiile, importurile dacă nu au acordul Kievului, sau acostarea navelor sub pavilionul țărilor UE în porturile peninsulei anexate.

Tot astăzi, la Luxemburg va fi o reuniune a miniștrilor din cadrul Parteneriatului Estic, care are ca scop – pregătirile pentru Summit-ul Parteneriatului Estic ce va avea loc la 24 noiembrie, la Bruxelles. Participanții Parteneriatului Estic sunt Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan și Belarus.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...