(VIDEO) Alertă la Londra: Un mort, opt răniți , după ce un vehicul a intrat într-un grup de pietoni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel puţin o persoană a murit şi alte opt au fost rănite după ce o maşină a lovit un grup de pietoni în apropiere de moscheea Finsbury Park din Londra, a anunţat Poliţia citată de BBC News. Poliţia tratează coliziunea drept un „potenţial atac terorist”, a anunţat premierul britanic Theresa May, citată de The Guardian. Primarul Londrei, Sadiq Khan, a descris coliziunea de la moscheea Finsbury Park drept un atac deliberat, care a vizat „londonezi nevinovaţi, dintre care mulţi încheiau rugăciunile în luna sfântă a Ramadanului”, relatează The Guardian.

Imamul de la moscheea Finsbury Park l-a apărat pe şoferul dubei care a lovit pietoni de mulţimea furioasă – martori

Martori oculari au declarat pentru Sky News că imamul de la moscheea Finsbury Park l-a apărat pe şoferul dubei care a lovit pietoni de oamenii furioşi, până la sosirea poliţiei.

La rândul său, organizaţia Muslim Welfare House i-a mulţumit imamului Mohammed Mahmoud, „al cărui curaj a ajutat la calmarea situaţiei imediat după incident şi a împiedicat noi răniţi şi pierderi de vieţi omeneşti”.

Un martor a declarat pentru The Guardian că şoferul, care avea un tatuaj, nu a declarat nimic.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a descris coliziunea de la moscheea Finsbury Park drept un atac deliberat, care a vizat „londonezi nevinovaţi, dintre care mulţi încheiau rugăciunile în luna sfântă a Ramadanului”, relatează The Guardian.

„Deşi pare să fie un atac vizând o anumită comunitate, asemene atacurilor îngrozitoare din Mancheste, Westminster şi London Bridge, este de asemenea un asalt asupra tuturor valorilor noastre împărtăşite de toleranţă, libertate şi respect”, a scris edilul pe Facebook.

Primarul, primul musulman care conduce Londra, a precizat că au fost desfăşuraţi poliţişti suplimentari „pentru a linişti comunităţile, în special pe care care marchează Ramadanul”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...